Vacature Consulent ECD brOes

CGG Brussel vzw zoekt Consulent voor het Expertisecentrum Dementie brOes


ECD brOes is één van de negen regionaal erkende expertisecentra dementie en is er voor personen met dementie en zij die voor hen zorgen met informatie, begeleiding en doorverwijzing. Daarnaast ondersteunt brOes professionele medewerkers met advies en vorming. Sensibilisering is een derde grote pijler. ECD brOes plaatst dementie in Brussel op de agenda om de kwaliteit van het leven van mensen met dementie en hun omgeving te verbeteren. ECD brOes doet dit als onderdeel van Elder, de ouderenwerking van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in Brussel.

Samen met de coördinator en je collega-consulent maak je van brOes een expertisecentrum dat écht een verschil maakt voor mensen met dementie. Je deelt je hip kantoor met je collega’s van Elder. Samen bouwen we een aanbod uit dat erop gericht is ouderen in staat te stellen hun eigen krachtbronnen aan te spreken om met hun kwetsbaarheden om te gaan. Dit sterk team met overtuigde missie zoekt iemand met een kritische blik die we alle kansen willen geven om je eigen weg te vinden.

Medewerkers van brOes zijn dementie-experten. Wij vormen en ondersteunen referentiepersonen dementie, dementiekundige basiszorgverleners en andere zorgverleners die in contact komen met personen met dementie. Zij kunnen met hun vragen steeds telefonisch of per mail bij ons terecht. Jij helpt ons deze te beantwoorden met het nodige advies. Indien gewenst ga je ter plaatse om de situatie te bespreken of verzorg je een vorming of intervisie voor hen.

Jij bent dus een stevige houvast meestal de rots in de branding die ervoor zorgt dat andere professionals goede dementiezorg kunnen leveren. Maar personen met dementie of mensen uit hun omgeving bellen soms ook zelf naar brOes. In een één-op-één gesprek ga je dieper in op hun vraag, indien nodig verwijs je hen door. Om dit goed te kunnen doen verzorg je dus ook de sociale kaart dementie van de 19 Brusselse gemeenten. Voor de mantelzorgers organiseer je het nodige lotgenotencontact via praatcafés dementie of psycho-educatie in groep. Personen met dementie kunnen bij ons terecht voor narratieve zorg of onze praatgroepen waar hun levensverhaal centraal staat.

We zoeken jou als je ook graag creatief nadenkt over de bekendmaking van het ECD, over sensibiliserende projecten of hoe we outreachend kunnen werken voor de Brusselaar geconfronteerd met dementie. Je vindt het vast interessant dat wat je oppikt tijdens je werk, kan besproken worden met je collega’s en indien nodig gesignaleerd kan worden aan het beleid.

Om het jou mogelijk te maken dit alles te realiseren krijg je tijd, ruimte en budget om je bij te scholen, word je ondersteund door een groot aantal gedreven collega’s van de andere expertisecentra dementie met wie je regelmatig kan afstemmen, en krijg je de kans om samen te werken met uiteenlopende organisaties uit het Brusselse zorglandschap. Bij brOes geven we je ook graag de mogelijkheid om je eigen ideeën te laten uitgroeien tot heuse projecten.

Wat heb je nodig:

 • veel goesting om samen met je team de kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie en hun omgeving te verbeteren
 • voeling met de leefwereld van ouderen en onze empowerende missie
 • ervaring of interesse in vormingswerk, voldoening kunnen krijgen uit het werken op de tweede lijn
 • een diploma bachelorniveau gericht op de welzijns- of de gezondheidssector (maatschappelijk werker, ergotherapeut, sociaal of psychiatrisch verpleegkundige, …)
 • een getuigschrift referentiepersoon dementie of de bereidheid de opleiding referentiepersoon te volgen
 • kennis van het Frans is een pluspunt

Wat kunnen wij je bieden:

 • een boeiende functie binnen een gemotiveerd en betrokken team
 • een halftijds contract van onbepaalde duur
 • een bezoldiging volgens PC 311 en extra legale voordelen
 • gratis woon – werkverkeer met openbaar vervoer
 • een werkplek in deelwerking Kruidtuin, Brussel, met snelle indiensttreding

Interesse?

Stuur dan uiterlijk tegen 25 augustus 2020 uw kandidatuur naar: Directiesecretariaat CGG Brussel ter attentie van Sam Van de Putte, Vaartstraat 65 te 1000 Brussel of mail naar directiesecretariaat@cgg-brussel.be

In de kijker

Meer in de kijker