Vacature preventiewerker TAD

CGG Brussel bestaat uit 4 vestigingen die gelokaliseerd zijn in het Brussels Gewest. CGG Brussel richt zich o.a. op diagnose, begeleiding en behandeling van cliënten met ernstige psychosociale en psychiatrische problemen. Ook preventie van geestelijke gezondheidsproblemen behoort tot de taken.

We zoeken een halftijds (19u) TAD (Tabak, Alcohol en andere Drugs) preventiewerker (M/V) met een vaste standplaats in Laken.

De preventiewerking stimuleert, begeleidt en coördineert preventie-initiatieven in verband met verslaving in de regio Brussel. Er wordt gewerkt met intermediairs uit diverse maatschappelijke sectoren: justitie, onderwijs, welzijn, gezondheid, overheid, vrije tijd, arbeid, … Via overleg, advies en vorming en trainingen op maat worden organisaties gecoacht om een diepgaande, langdurige en samenhangende preventiewerking uit te bouwen.

Functie-inhoud:

  • Preventiebeleid uitwerken en coachen op maat van diverse organisaties in alle maatschappelijke sectoren (justitie, onderwijs, welzijn, gezondheid, vrije tijd, arbeid, …)
  • Meewerken aan het ontwikkelen van preventieprojecten omtrent verslaving
  • Vormingen ontwikkelen en geven over verslavingspreventie
  • Deelnemen aan interne, lokale, regionale en supra-regionale overlegstructuren
  • Indien nodig spring je bij in het aanbod ‘vroeg-interventie bij experimenterend gebruik’
  • Kritisch kunnen reflecteren, het meenemen van wetenschappelijke theorieën en onderzoeksresultaten en dit gelijktijdig kunnen toetsen aan vraagstukken in de praktijk.

Vereisten: in bezit zijn van een bachelor-diploma, bereid zijn tot flexibele werktijden

Kennis: inzicht in de structuur van de geestelijke gezondheidszorg en het preventielandschap in Brussel, degelijke kennis van tekstverwerking, registratie, Powerpoint, mail, internet, kennis over preventie en verslaving

Vaardigheden: algemene contactvaardigheden, omgaan met intermediairs uit diverse organisaties, ervaring hebben in werken met groepen en vormingswerk, efficiënt informatie verweren en verwerken, informatie schriftelijk kunnen voorstellen, spreken voor en werken met groepen, zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken, kennis van het Frans is een pluspunt.

We bieden een halftijds contract van onbepaalde duur met bezoldiging volgens PC 331, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, werken in een creatieve en dynamische omgeving.

Brief en CV voor 20-09-2021 via mail richten naar tinne.cuypers@cgg-brussel.be. Voor inlichtingen: 02/478.90.90, leidinggevende: Tinne Cuypers

In de kijker

Meer in de kijker