Cultuur Sensitieve Zorg

Steunpunt Cultuursensitieve zorg

Het Steunpunt Cultuursensitieve Zorg (CSZ) heeft als doel de hulpverlening aan Etnisch Culturele  Minderheden (ECM) te optimaliseren. Het Steunpunt CSZ  wil een duidelijk aanspreekpunt  zijn voor vragen van hulpverleners die met Etnisch Culturele Minderheden werken.

Hulpverleners uit het Brussels Gewest kunnen er terecht voor consult,  intervisie en vorming.
Behalve ondersteuning wil het Steunpunt de kennis- en expertiseontwikkeling rond cultuursensitieve zorg stimuleren. Hiertoe heeft het Steunpunt ondermeer een biblioheek ter beschikking en werd een onlinedocumentatiesysteem uitgebouwd.

Via: https://www.bidocnet.be/cggbrussel  kunnen hulpverleners, studenten en onderzoekers tijdschriften en boeken rond cultuursensitieve zorg vinden. Een greep uit de beschikbare categorieën: medische antropologie, etnopsychiatrie, vluchtelingen, psychologische antropologie,…  Op die manier wil het steunpunt naast ondersteuning van hulpverleners Hulpverleners uit het Brussels Gewest kunnen er terecht voor consult, intervisie en vorming.

Naar aanleiding van de vluchtelingencrisis werd Het project Niet Begeleide Minderjarige Vluchtelingen (NBMV) opgestart.

Contactpersonen: Stefaan Plysier, Redouane Ben Driss
Deelwerking Houba
Houba De Strooperlaan 136
1020 Brussel
Tel.: 02/478.90.90
E-mail: cultuursensitievezorg@cgg-brussel.be
Blog: www.cultuursensitievezorg.com
De activiteiten van het steunpunt zijn te volgen op de blog Cultuursensitieve Zorg . Deze blog dient ook als online forum voor hulpverleners die zich wat meer willen verdiepen in het culturele aspect van de zorg.

Voor de kaart CGG Brussel XL klik hier

In de kijker

Meer in de kijker