Ouderen – Extra aanbod

 Elder: Empowering the elderlyLogo Elder

 

Narratieve zorg

Narratieve zorg geeft  zorgbehoevende ouderen de kans om hun levensverhaal te vertellen. We richten ons zowel op Nederlands- als Franstalige ouderen die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen.

Hoe gaat het praktisch in z’n werk?
Zodra je je  aangemeld hebt, komt een levensverhaalschrijver thuis langs om kennis te maken en na te gaan of je in aanmerking komt voor het project. Is dat zo, dan komt de levensverhaalschrijver een 12-tal keer aan huis en bespreken we samen verschillende thema’s uit je leven. Op het eind van de sessies, na zo’n half jaar, geven we je dan je persoonlijke levensboek.
Het unieke levensverhaal geeft een antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ Door je levensverhaal te vertellen, krijg je de kans om inzicht te verwerven in je leven, dierbare herinneringen op te halen, een plaats te geven aan verlies of ziekte,…

Voor meer informatie bel: 02 511 06 60  of mail: narratievezorg@cgg-brussel.be

Voor de folder, klik hier

ECD brOes

Heb je vragen over dementie, ben je op zoek naar informatie of heb je nood aan een luisterend oor? Neem gerust contact op met ECD brOes, het Brussels Expertisecentrum Dementie. Samen kunnen we je vraag verhelderen en op zoek gaan naar een gepast antwoord of een gerichte doorverwijzing.

ECD brOes beschikt ook over een ruim aanbod aan boeken en beeldmateriaal dat kan worden ontleend. Onze online catalogus kan je raadplegen op http://www.dementie.be/Broes/Documentatiecentrum

Voor meer informatie brOes

Voor meer informatie bel: 02/ 778 01 70  of mail: brOes@dementie.be

Voor de kaart Elder (CGG Brussel XL) klik hier

 

 

 

 

In de kijker

Meer in de kijker