Elder

Elder

Doel
Elder is het aanbod van CGG Brussel voor ouderen en hulpverleners die met ouderen werken.
Elder wil het psychisch welbevinden verhogen door ‘empowerment’: het in staat stellen de eigen krachtbronnen aan te spreken om zo met kwetsbaarheden om te gaan.


Doelgroep
De primaire doelgroep van Elder zijn ouderen met (een kwetsbaarheid voor) ernstige psychosociale problemen en/of psychopathologie binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Bij uitbreiding hulpverleners die werken met ouderen op de eerste, tweede en derde lijn. Ook intermediairs kunnen versterkt worden om hun krachtbronnen te gebruiken in het werken met ouderen.

Ouderen zelf kunnen voor hulpverlening terecht in alle deelwerkingen. Voor meer informatie klik op contact.

Waarom we de naam ELDER kozen voor ons team: klik hier

Methodieken:
Ons aanbod vind je terug onder volgende links:

informatiesessie

Vorming

Intervisie

Psycho-educatie

Praatgroepen

Narratieve zorg

ECD brOes 

Heb je interesse in één van onze activiteiten: contacteer ons via telefoon 02 511 06 60 of mail elder@cgg-brussel.be
Uiteraard staan we altijd open voor nieuwe noden om daar ons  aanbod op af te stemmen.
We gaan met jou in gesprek en zoeken het best passende aanbod voor jouw vraag.

Voor de kaart Elder (CGG Brussel XL) klik hier   

Corona 

Het zijn uitzonderlijke tijden. Het coronavirus stelt ons voor nieuwe uitdagingen. 

Indien je zelf ouder dan 60 bent of je zorgt voor een oudere, en je hebt vragen over hoe om te gaan met deze situatie, dan kan je terecht bij Elder. Wij bieden je een luisterend oor en advies over hoe omgaan met de huidige maatregelen.  

Is het voor jou moeilijker om sociale contacten te onderhouden? Voel je je eenzaam? Maak je je zorgen over iemand die anders die mogelijk geïsoleerd geraakt? 

Bel dan naar 02 511 06 60 (CGG Brussel, deelwerking Kruidtuin) en vraag naar een medewerker van Elder. Indien niemand beschikbaar is mag je jouw gegevens achterlaten, de medewerker van CGG Brussel bezorgt ons jouw gegevens en wij bellen je dan terug. Je mag ook mailen naar elder@cgg-brussel.be. We mailen of bellen je dan zo snel mogelijk terug. 

Dementie? 

Gaat het specifiek over iemand met dementie? Zowel mantelzorgers, vrijwilligers als professionele zorgverleners kunnen terecht bij het expertisecentrum dementie brOes. Met al je vragen, zowel voor thuis als in de woonzorgcentra of ziekenhuizen, mag je ons contacteren op 02 778 01 70. Mogelijk word je dan ook doorgeschakeld naar onze collega’s van CGG Brussel. Mailen kan naar broes@dementie.be. 

Voor meer informatie kan je terecht op www.dementie.be/broes, op onze facebookpagina of op www.dementie.be/coronavirus waar alle expertisecentra dementie hun krachten bundelen om jou op de hoogte te houden en tips te geven. 

In de kijker

Meer in de kijker